Hill York Broward Office Renovations Breathe New Life Into Historic Space

An interior renovation of Hill York’s main office in Fort Lauderdale is in full bloom this spring as a graceful merger of historic past and next-generation future takes shape. The ongoing project is focused on converting the older building into a contemporary flex-space environment that enhances collaboration and reflects our brand and culture as a high-tech leader in commercial air conditioning and energy solutions.

The renovation and remodeling of the office in Broward involves upgrading and reconfiguring space for improved function and efficiency. The interior design features include modified open work stations, advanced technology dispatching, and tech-friendly collaboration space.

As part of the remodeling work, new flooring and freshly painted walls are prominent throughout the office, along with sleek LED lighting fixtures in about a quarter of the space so far. To enhance energy efficiency, all existing fluorescent T8 light fixtures will eventually be replaced with the LED lights. At completion, the upgrade is expected to deliver an over 50 percent reduction in lighting energy consumption and move Hill York closer to a performance rating of 75 or above – the first step towards achieving Energy Star certification.

Along with energy smart upgrades that promote sustainability, Hill York has brought a conservation mentality to all aspect of operations, streamlining space, equipment and supplies. The approach has  found its way into a warehouse and pipe shop adjacent to the Fort Lauderdale office where state-of-the-art equipment, tools and inventory systems have created a lighter, leaner and safer way of working. Plans call for similar renovations to the West Palm Beach office.

While far from over, the comprehensive changes have already produced big benefits, reinforcing a collaborative atmosphere and promoting greater teamwork across all business units.

“We have a 60 plus year history in Broward County and this building’s been our hub through six decades of growth and innovation,” said Chip Lafferty. “We have a company culture that’s based on making life more comfortable for people. This update gives our team the comfort and flexibility to work together and accomplish great things in this location for many years to come.”

DOWNLOAD .PDF

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *